Walter Romberg en zijn outlet vinylzaak op de Stoomlogger 8 Unit 3.4 in Vlaardingen. ‘Heel wat nostalgisch ingestelde mannen maar veel ook vrouwen komen hun verzameling van toen weer opbouwen.

De 46-jarige Walter Romberg weet de vinyltijdperk nog als vroeger, als kind al verslaafd geraakt aan singles en elpees. Wat begonnen was bij zijn oma en later zelfs de nodige jaartjes op een camping Disc Jockey geweest.
Zelfs zozeer dat hij op de Stoomloggerweg 8 op de 3e verdieping in Vlaardingen een winkel opent die volledig is gespecialiseerd in deze ‘ouderwetse geluidsdragers.

Geboren Vlaardinger Walter Romberg weet nog goed dat hij als kleine jongen voor het eerst een paar elpees van zijn ouders mocht lenen.

De nodige platen heb ik grijs gedraaid en ben sindsdien totaal verslingerd aan vinyl. De vaak mooie afbeeldingen op de hoes, de geur en vooral het volle geluid. Dat het af en toe een beetje kraakt, vind ik helemaal niet erg. Dat heeft juist wel wat.”

Imposant
De plaat van Jean Michel Jarre kreeg al snel gezelschap van andere elpees en singles.
Door het verzamelen en het compleet maken kreeg hij inmiddels een imposante verzameling.

,,Bij het opbouwen daarvan krijg je al snel dubbele exemplaren. Die probeerde ik via Marktplaats te verkopen. En dan ontdek je al gauw dat er een levendige handel is in vinyl. Dat was voor mij eerder dit jaar reden een webshop op te zetten en op platenbeurzen te staan. En nu open ik in Vlaardingen een eigen vinylwinkel.

Tweedehands
In de Vlaardingse winkel, de Platenreus, kwamen uit een privé collectie zo’n 4000 elpees en 2500 singles in de schappen te staan. Samen met nieuw geperst vinyl, maar vooral gericht op tweedehands exemplaren.

,,De verkoopprijzen variëren van 0,50 tot 50 euro per stuk. Walter Romberg probeert in zijn Vlaardingse winkel een ontspannen sfeer te creëren.
Er staan twee platenspelers waarop muziek kan worden gedraaid en uiteraard is er wel tijd voor koffie.

Op beurzen zie je veel veertigers en vijftigers, meestal mannen.
Niet zelden hebben ze na de opkomst van de cd hun platenverzameling voor niets of een habbekrats van de hand gedaan en daar nu spijt van gekregen. ,,Er lopen heel wat nostalgisch ingestelde types rond die proberen hun verzameling van toen weer op te bouwen. Die verwacht ik ook veel in mijn winkel.”
Maar leeftijden die op de Stoomloggerweg komen, varieerden al snel van 12 tot zelfs 80 jaar en niet alleen de mannen

 

9 reacties op “Platenreus

 1. Gerard Montizaan zegt:

  Een mooie collectie, alles in uitmuntende staat, Walter staat voor zijn klanten,en helpt je met passie, een paar mooie Italo exemplaren kunnen kopen, en dat smaakt naar meer!
  Fijn om zo’n leuke zaak in de buurt te hebben, tot snel weer.
  ps: mooi uitzicht, koffie en een praatje top!!!

 2. Annemarie Keldenich zegt:

  Ben nu ‘pas’ twee keer bij de platenreus geweest. Maar dat zijn zeker niet de laatste twee keer.
  De thee is ook lekker.
  En wat te denken van het uitzicht..

 3. Henny zegt:

  ik kwam met een paar platen naar de Platenreus en wat mij meteen opviel is het enthousiasme van Walter – zijn service en hij heeft een enorme kennis van het product wat hij verkoopt. je gaat niet voor een half uurtje naar Walter – het is veel te gezellig. hij draait ook nummers die je wil horen en vertelt dan meer over de plaat of de artiest. als je een plaat koopt krijg je kwaliteit en de kwaliteit/prijsverhouding is heel goed.
  dus, als je op zoek bent naar goede kwaliteit vinyl voor een goede prijs ben je bij de Platenreus op het goede adres – topzaak !!
  en de koffie is ook heel lekker.

 4. Steven zegt:

  Platenreus voor de echte muziek liefhebber , wordt altijd netje geholpen door Walter fijne vent
  goede service !!

 5. Hennie Westhoff zegt:

  Hele fijne platenzaak, bij Walter is het vinyl in goede handen. Service staat voorop en hij heeft voor een ieder wat wils en het vinyl heeft een goede kwaliteit/prijsverhouding.

 6. Anton zegt:

  Kwaliteit vinyl is zeker bij De Platenreus te verkrijgen zowel LP’s als singles. Topwinkel voor de echte die-hard muziek liefhebber! Gewoon eens langsgaan. Zal je zeker niet tegenvallen.

 7. gregor zegt:

  top platenzaak walter is een gezellige gozer ook heb ik wel eens een verzoek
  nummer dat ik wel weer eens wil horen en hij draait zijn hand er niet voor om
  en hij draait het nummer voor mij elke woensdag kom ik lekker langs om in de
  single bakken te struinen naar leuke singeltjes ook de winkel toont nostalgie,s
  er staan oude radio,s platenspelers etc in de etalage zoek je een leuke platenzaak
  in vlaardingen dan moet je zeker eens gaan neuzen bij de platenreus op de hoogstraat
  daar vind je kwaliteit vinyl en singeltjes

 8. Marco van der Roest zegt:

  De kwaliteit van het vinyl staat bij de Platenreus hoog in ‘t vaandel. Krassen op de lp’s zijn taboe bij Walter en hij denkt ook goed mee met de klant. Dus voor kwaliteitsvinyl moet je bij de Platenreus zijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.